28. ΠΕΡΙ ΑΓΑΠΗΣ

 

Αδελφοί και Αδελφές μου,

Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης μας έδωσε ένα Κλειδί για την ζωή, όταν είπε:

"Αυτός που δεν αγαπά δεν γνωρίζει τον Θεό, γιατί ο Θεός είναι  Αγάπη!"

Εάν ο Θεός είναι Αγάπη, τότε η Αγάπη είναι Θεός και συνεπώς δια της Αγάπης δημιουργήθηκαν τα πάντα! Η Αγάπη αναδεικνύεται ως η πιο Ισχυρή Δύναμη του Σύμπαντος, όταν δε ο άνθρωπος αναγνωρίζει αυτήν την Δύναμη που κατευθύνει τον "μηχανισμό" του, τότε θα έχει θέσει τα πόδια του επί της Οδού της Πληρότητας, δηλ. της Τελείωσής του!

Μέσα στην Ισχύ της Αγάπης, υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος απείρων δυνατοτήτων!

Όχι μονάχα για την πνευματική εξέλιξη και ανύψωση του ανθρώπου, αλλά και για την βελτίωση της υλικής, καθημερινής του ζωής.

Η Αγάπη ως Δημιουργική Δύναμη είναι όμορφη και ζωτική!

Είναι μία Δύναμη Αγνή, Ιδεώδης, που έρχεται και επιστρέφει στο Συμπαντικό Όλον!

Αυτήν την Αγάπη επιθυμούμε να νιώθουμε, τώρα και για πάντα! Αυτήν την Δύναμη που μας κάνει να αγαπάμε τους άλλους ως Αδελφούς!

Η Οδός της Πνευματικής μας Εξέλιξης Αδελφοί μου είναι απλή και καθαρή:

Δεν κάνουμε στους άλλους ό,τι δεν θα θέλαμε να μας κάνουν και κάνουμε ό,τι καλό θα επιθυμούσαμε και για τον εαυτό μας!

Δεν κακολογούμε κανέναν. 

Δεν σκεφτόμαστε άσχημα για τους απόντες.

Δεν ψευδόμαστε, 

Δεν φθονούμε και 

Δεν νιώθουμε μίσος για τον πλησίον μας.

Κάνουμε αυτό που πραγματικά αξίζει και όχι αυτό που μας αρέσει. Και τελικά διαπιστώνουμε ότι μας αρέσει αυτό που πραγματικά αξίζει!

Ζούμε για τους συνανθρώπους μας, για τους κοντινούς μας, για όσους έχουν πραγματικά την ανάγκη μας και μετά για μας.

Να μερικές από τις προτροπές αυτής της Οδού της Αγάπης, που καταλήγει πάντα στην Ταπεινότητα και την Προσευχή.

Μία μάνα που αφιερώνεται με αυταπάρνηση στην φροντίδα, όχι μόνο των δικών της παιδιών, αλλά και "ξένων" παιδιών, πιο φτωχών, που την έχουν ανάγκη, είναι σπουδαιότερη στην Αιωνιότητα κι από τον πιο εμβριθή θεολόγο ή τον αλαζόνα, για την υποτιθέμενη αγνότητά του, "μυημένο". Αυτό αποτελεί μία εντυπωσιακή και αυταπόδεικτη αλήθεια, και ισχύει για όλα τα επίπεδα.

Οδοιπορώντας στην Μυστικιστική Ατραπό της Καρδιάς, έχουμε ανάγκη από συνεχή βοήθεια σε όλα τα εξελικτικά και αντιληπτικά μας στάδια.

Στο Φυσικό Πεδίο χρειαζόμαστε την βοήθεια των συνοδοιπόρων και των διδασκάλων μας. Όλοι μας εκπαιδεύουν με το παράδειγμά τους, μίμησης ή αποφυγής.

Στο Αστρικό Πεδίο λαμβάνουμε βοήθεια από σκέψεις, αισθήματα και πράξεις αυταπάρνησης και ευσπλαχνίας, οι οποίες φωτίζουν το Μονοπάτι μας και μας βοηθούν στο ξεπέρασμα των δοκιμασιών, προς όφελος της Ειρήνης της Καρδιάς μας!

Στο Πνευματικό Πεδίο λαμβάνουμε βοήθεια από ευμενείς Πνευματικές Οντότητες, που μας χορηγούν το Έλεος και την Χάρη τους, παρότι συχνά σφάλουμε παραπλανημένοι. Οντότητες που μας βοηθούν με την μεγάλη τους επιείκεια προς τις ανθρώπινες αδυναμίες. 

Εδώ έχουμε ανάγκη στήριξης από την Προσευχή, ακόμη και για τους ασύνετους και τους εχθρούς, την οποία ενδυόμαστε ως τον προστατευτικό Κυανό Μανδύα μας.

Τότε η "γήινη σκιά" που μας βαραίνει σταδιακά χάνεται!

Το "παραπέτασμα" παραμερίζεται, έστω για λίγες στιγμές, και η θεία αυτή "αίσθηση" που προέρχεται από την εισακουσμένη Προσευχή μας, γεμίζει την Καρδιά μας με θάρρος και Αγάπη.

Προσευχόμενοι φθάνουμε σ’ αυτήν την κατανόηση της Αγάπης και δεν καταλαβαίνουμε το γιατί υπάρχουν τόσες πολλές "μυστικές εταιρίες" και διδασκαλίες, ούτε γιατί έχουν γραφτεί τόσα πολλά βιβλία και μυστικιστικές πραγματείες, για τόσο απλά πράγματα!

Ας δυσπιστούμε λοιπόν απέναντι σε όλους τους "σοφούς" του κόσμου τούτου, σε όλες τις "μυστικές εταιρίες" και στα βιβλία και τις μυστικιστικές πραγματείες, και ας προτιμούμε όλο και περισσότερο την κοινωνία με τους αδελφούς και τις αδελφές μας που νιώθουν το ίδιο με εμάς, για τη βοήθεια των εγκαταλελειμμένων, τους φτωχών και εκείνων που πραγματικά έχουν την ανάγκη μας, με άλλα λόγια για την εγκαθίδρυση της Αγάπης και της Αμοιβαιότητας στους κόλπους της Ανθρωπότητας!  

Πράττουμε περισσότερο, παρά διαβάζουμε!

Προσευχόμαστε περισσότερο, παρά κρίνουμε, ούτε καταδικάζουμε!

Η Θεία Θέληση, ο Θεός, μιλά μέσα από εμάς όταν ο αληθής Εαυτός μας, Ιδέα και Αντανάκλαση του θείου Εαυτού, κυριαρχεί στον κατώτερο εαυτό, την ψευδή μας επίκτητη προσωπικότητα. 

Αλλά αυτό γίνεται μόνο συνειδητά και με την συναίνεσή μας.

Η Θέλησή μας, όταν την εξασκούμε συνειδητά, αποτελεί στο φυσικό πεδίο όργανο της Θείας Θέλησης και έτσι γίνεται Θέληση Αγαθή, που θα πει Θέληση Αγαθοεργός.

Ο ύψιστος Νόμος, αν η ανθρώπινη διάνοια μπορεί να συλλάβει κάτι τέτοιο, ας πούμε καλύτερα "ο Σκοπός" της γήινης ύπαρξής μας είναι να συνεισφέρουμε στο Μέγα Έργο της "ζωοποίησης" του Μη-όντος ("οντοποίησις"), εκπληρώνοντας εντός του Κύκλου του, όπως και κάθε άλλη φαινομενική "μονάδα", την Θεία Θέληση, με την Πνευματική Ανύψωση όλων ημών των "κατώτερων όντων" προς την αληθινή Ιερή Μονάδα, που εκφράζεται δια της Αγάπης και της Σοφίας.

Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να δεχθεί ή να απορρίψει τον υπέρτατο αυτό ρόλο, αλλά η Πορεία του θα εξαρτηθεί από την επιλογή του.

Συχνά ωστόσο αρνείται και αυτήν ακόμη την επιλογή:

Αρνείται να δεχτεί τον Ρόλο και το Καθήκον του, αρνείται όμως και να τα απορρίψει, ισχυριζόμενος πως είναι ήδη ελεύθερος και ανεξάρτητος και ικανός για όλα κι έτσι πέφτει σε ασυγχώρητες πλάνες.

Σ' αυτές τις δύο αρνήσεις βρίσκεται η πηγή κάθε γήινου κακού.

Εμείς αδελφοί και αδελφές μου, επιζητούμε να νιώθουμε την Δύναμη της Αγάπης προς όλα τα πλάσματα, καλλιεργώντας μέσα μας μια "συνειδητότητα αγάπης".

Γνωρίζουμε εμπράκτως ότι αυτή η Αγάπη είναι μια μεγάλη Θεραπευτική Δύναμη που εγκαθιστά την Αρμονία!

Κι όταν έχουμε την Αρμονία στην Καρδιά μας, τότε δεν υπάρχει καμία δυσαρμονία, καμία δυσκολία και καμία ασθένεια!

Εξαγνίσου, Ζήτα, Λάβε και Δράσε

Μέσα σε αυτούς τους 4 χρόνους συνοψίζεται όλο το Έργο, μας δίδαξε ένας "Άγνωστος Φιλόσοφος" του παρελθόντος!

Ας ακούσουμε την συμβουλή του!

Και ως Αγαθοεργοί Ιππότες του Κρίνου και του Αετού, ας ανέλθουμε με τις πνευματικές μας φτερούγες προς το Ιδεώδες του Πνευματικού Πεδίου!

Στο Πεδίο του Πνεύματος, ο καθένας και καθεμιά μας οφείλει να Τελειοποιηθεί χάρη στις ατομικές του προσπάθειες.

Οφείλει να είναι Καλός και Αγαθοεργός, για τον ίδιο του τον εαυτό και για τους άλλους.

Πράττουμε λοιπόν έτσι ώστε τα "πνευματικά πράγματα" να γίνουν κομμάτι του ίδιου μας του εαυτού. Αυτό είναι κάτι που κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει για μας.

Οι εσωτερικές διδασκαλίες το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να δείχνουν το μονοπάτι που μας οδηγεί στη γνώση της λειτουργίας του Νόμου της Αγάπης. Η εφαρμογή όμως εναπόκειται σε εμάς.

Μας περιμένει μια γλυκιά έκπληξη όταν καλλιεργήσουμε το Ιδεώδες της Αγάπης.

Όταν μάθουμε να νιώθουμε Αγάπη και να την εκφράζουμε εμπράκτως και καθημερινώς προς κάθε πλάσμα του κόσμου μας.

Είναι τόσο αναγκαίο να νιώσουμε την Αγάπη και σωτήριο να την εκδηλώνουμε, εφαρμόζοντάς την στην πράξη!

Αυτή η Ισχύς και αυτή η Θέλησις, ανοίγει μια Πύλη στην εσωτερική μας Πορεία, εξακοντίζοντας την Φαντασία μας στα Ανώτερα Πεδία!

Προϋποθέτει όμως την Αγάπη του αληθινού Εαυτού μας. 

Κι αν κρίνουμε ή κατακρίνουμε ορισμένες συμπεριφορές μας, οφείλουμε παρόλα αυτά να τον σεβόμαστε μέσα στην αξιοπρέπεια και την ηγεμονία του.

Τώρα, ας εισέλθουμε ξανά στη σιγή...

Ας επαναλάβουμε μέσα μας την διαβεβαίωση: "Εγώ Είμαι!" Ας νιώσουμε στην Καρδιά και το Σώμα μας την βαθιά Γαλήνη, Αρμονία και Ισορροπία που αγκαλιάζει όλο το Σύμπαν! Ας ευχαριστήσουμε τον Θεό και την απεικόνιση Του μέσα μας, για την φυσική χαρά που μας πλημμυρίζει!

Τώρα, τυλιγμένοι μέσα στο Θεραπευτικό Φως της Αγάπης, ας ζητήσουμε το καλό που επιθυμούμε για τον εαυτό μας, να πραγματωθεί και στους γύρω μας!

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ

 

Υπέρτατε Κυρίαρχε του Σύμπαντος,

Συ που ακούς αυτούς που Σε ακούνε και μιλάς σε αυτούς που Σου μιλούν!

Κάνε να ζω και να δονούμαι στην Ενέργεια της Αισιοδοξίας και της Προθυμίας να μην κρίνω τους αδελφούς μου!

Κάνε να ζω και να δονούμαι στην Ενέργεια της Φώτισης, της Ευδαιμονίας και της Άπειρης Ειρήνης Σου!

Κάνε να ζω και να δονούμαι στην Ενέργεια της Χάρης του Πνεύματος που υπερβαίνει το Σώμα, να ζώ και να δονούμαι στην Ενέργεια ενός Κόσμου Απόλυτης Ενότητας!

Βοήθησέ με Κύριε του Παντός!

Από Σένα προέρχεται κάθε Καλό! Από Σένα προέρχονται Όλα!

Εσύ δοκιμάζεις κάθε πιστό Σου Ιππότη που Σε επικαλείται με καθαρή καρδιά!

Βοήθησέ με και κάνε να ζω και να δονούμαι στην Ενέργεια της καθαρής Αγάπης και Σοφίας Σου και του Σεβασμού προς κάθε αισθανόμενο πλάσμα και κάθε είδος ζωής αυτού του κόσμου!

Βοήθησέ με ώστε να ζητώ το καλό που επιθυμώ για τον εαυτό μου, να πραγματωθεί και για τους γύρω μου

Έτσι ώστε να Εναρμονιστώ, σήμερα και για πάντα, με την ίδια την Πηγή της Αρμονίας από την οποία το Παν εκπορεύεται και στην οποία το Πάν κατατείνει!

Έτσι ας γίνει!  

                                   Μ.Τ. Є+ Τάγματος Ιπποτών του Κρίνου και του Αετού

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

    22. ΕΞΙ ΕΠΙΓΝΩΣΕΙΣ   (Για τον οξυδερκή και τον βραδύνου μαθητή)   I . "Ο οξυδερκής μαθητής είναι ένας ερευνητής.  Ακούει, α...

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ!