18. ΕΠΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

(Βλ. και κείμενο υπ’αριθμ. 08 του Ιστολογίου μας)

 

1. Να είσαι αυστηρός και δίκαιος κριτής των δικών σου πράξεων!

2. Να επανορθώνεις αδυσώπητα τις δικές σου αδυναμίες!

3. Να αγαπάς το Φως του Λόγου και να εξωτερικεύεις όλες σου τις αμφιβολίες, για να διαλύεται το σκοτάδι της διανοίας σου!

4. Διαλογίσου επάνω σε όσα μαθαίνεις, σκέψου πριν πράξεις, αποστρέψου τις σκέψεις που σου υποβάλει ο "αντίπαλος", οι οποίες διαφθείρουν την αγνότητα της ψυχής σου. Διάκρινε σωστά, με διαύγεια και σαφήνεια, και πράττε ανάλογα!

5. Αναζήτησε την Αλήθεια, η οποία μπορεί να σου προσφέρει Χαρά και Ευδαιμονία. Απόφευγε με περιφρόνηση όλες τις κατώτερες πραγματικότητες που μπορούν να αφαιρέσουν την γαλήνη της διάνοιας και την αγνότητα της ψυχής σου!

6. Από τα φαινόμενα μην κρίνεις ποτέ τις πράξεις του πλησίον σου. Μην τις κρίνεις μάλιστα καθόλου, γιατί το μόνο που θα κερδίσεις είναι διαρκής ανησυχία. Θα επιτρέψεις έτσι στον "αντίπαλο", να εισέλθει εντός σου προετοιμάζοντας την Πτώση σου!

7. Τέλος, για να αποφύγεις την θανατηφόρο πλάνη και να εκδιώξεις κάθε παράγοντα αντίθετο στην τελειοποίηση της διάνοιας και της καρδιάς σου, διάλυσε τα σχέδια του "αντιπάλου" απομακρύνοντας από την ζωή σου την αθυμία, την οργή και την ανία! Όλα αυτά είναι αδυναμίες και εσύ πρέπει να είσαι Ισχυρός! 

Αντικατέστησε την αθυμία με την πηγαία Χαρά

Την οργή με την Γαλήνη Ψυχής και Διανοίας και 

Την ανία με την Δημιουργική Δράση στη ζωή σου

Για το καλό του εαυτού σου και του πλησίον σου!

Έτσι ας Γίνει!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

    22. ΕΞΙ ΕΠΙΓΝΩΣΕΙΣ   (Για τον οξυδερκή και τον βραδύνου μαθητή)   I . "Ο οξυδερκής μαθητής είναι ένας ερευνητής.  Ακούει, α...

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ!