32. ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΝΟΣ ΚΥΚΛΟΥ...

...φέρνει πάντα το "άνοιγμα" ενός νέου Κύκλου

 

Αγαπημένοι Αδελφοί και Αδελφές μας, Φίλοι και Φίλες

Τον Δεκέμβριο του 2020 ολοκληρώνεται μια γόνιμη περίοδος πνευματικής Εργασίας για την Αδελφότητά μας.

Ρίχνοντας μια ματιά πίσω στον χρόνο που πέρασε, διαπιστώνουμε πως το έργο που επιτεύχθηκε είναι ήδη μεγάλο. 

Μελετώντας, προσαρμόζοντας και εφαρμόζοντας στην πράξη τις αρχές και το ιδεώδες της Παράδοσης του Κρίνου και του Αετού, εν μέσω μίας εποχής πολλαπλώς κρίσιμης, με υπομονή, επιμονή και αφοσίωση, σφυρηλατήσαμε μεταξύ μας δεσμούς αγάπης, φιλίας και αλληλεγγύης και προσπαθήσαμε να είμαστε ευεργετικοί προς τον εαυτόν μας και τους γύρω μας. 

Καθένας και καθεμία από εμάς εργάστηκε συνειδητά και αθόρυβα για την πνευματική του εξέλιξη, με τον ιδιαίτερο, δικό του τρόπο βεβαίως ο καθένας, βάσει του "νόμου της ανομοιότητας", αλλά με κοινό γνώμονα την βασική για την Αδελφότητά μας ποιότητα της ανθρωπιάς και του αυθορμητισμού της απλότητας και της καλοσύνης, που διαπερνούν τις σκέψεις και τις πράξεις μας.

Στο 3ο ΘΕΩΡΗΜΑ της "βασικής" Διδασκαλίας μας (βλ. τα πρώτα 15 ΘΕΩΡΗΜΑΤΑ στην ανάρτησή μας υπ' αριθμ. 26), η Σ.μ.Μ. Μαρία μάς λέει πως κάθε ανθρώπινο όν έχει ως "φυσικό παιδαγωγό" την Δημιουργία που το περιβάλλει και ότι αρκεί να δώσει στον βουβό αυτόν παιδαγωγό μία "συγκεκριμένη προσοχή" ώστε να καταστεί αυτός ο ευγλωττότερος Διδάσκαλος που θα μπορούσε ποτέ να έχει ο άνθρωπος…

Πράγματι η Φύση είναι ο πολυτιμότερος και πιο εύγλωττος Διδάσκαλος για εκείνον που συνειδητά θέλει να απαλλαγεί από τις ψευδείς ανάγκες και τις ψευδείς προκαταλήψεις, δοξασίες, ήθη, έθιμα και συνήθειες (αυτοματισμούς) της κοινωνίας μας. Όλα αυτά τον υποδουλώνουν -αλυσοδένοντας την αληθινή και γνήσια έκφραση της σκέψης, του στοχασμού και της δράσης του- και τον διατηρούν σε μία κατάσταση α-συνειδησίας.

Επίσης, η ίδια η Φύση γνωστοποιεί πράγματι την Αλήθεια που μπορεί να αποκαλυφθεί εντός της, σε όποιον με αφοσίωση και προσοχή την αναζητά.

Για τον λόγο αυτόν στο Τάγμα μας,

Επιδιώκουμε να απελευθερωθούμε από όλες τις επιβαρυντικές για την ελεύθερη εκδήλωση της "ουσίας" μας (της αληθούς προσωπικότητάς μας) συνθήκες. 

Επιδιώκουμε να αποδεσμευθούμε από τα ελαττώματα και τα πάθη μας και να εκφράζουμε σε κάθε περίσταση χωρίς δισταγμό τις δικές μας (και όχι τις κοινωνικά προκατασκευασμένες) απόψεις υπέρ της αλήθειας, της καλοσύνης και της ανεκτικότητας, και, κυρίως, 

Επιδιώκουμε να ενισχύουμε την ενεργητικότητα του σώματος, της ψυχής και του πνεύματός μας, με κάθε πρόσφορο μέσον (μελέτη, διαλογισμός, προσευχή, αγαθοεργής δράση κ.α.), ώστε να επιτύχουμε στο έργο μας. 

Η παρατήρηση όμως της Φύσεως, τόσο εκείνης που μας περιβάλλει, όσο και της εντός μας, είναι πάντα το σημείο εκκίνησης…

Ωστόσο η Φύση δεν κάνει από μόνη της αυτά τα "θαύματα"! Υποστηρίζεται από έναν Κοσμικό Νόμο, που μπορούμε να ονομάσουμε απλώς "Χρόνο". Ο "Χρόνος", είναι ένας σπουδαίος εκπαιδευτής για τον άνθρωπο.

Ενώ η Φύση διδάσκει και αποκαλύπτει στον αφοσιωμένο Αναζητητή όλες τις λεπτομέρειες των Μυστικών της, τόσο των μεγάλων όσο και των μικρών, στην πραγματικότητα είναι ο "Χρόνος", ο οποίος, σαν ένας τολμηρός γλύπτης, χαράζει στον εγκέφαλό μας τις εικόνες που διαπλάθουν την μνήμη μας.

Έχουμε μελετήσει ήδη ένα μέρος των ανθρωποσοφικών, φιλοσοφικών, ηθικών και θεοσοφικών αντιλήψεων που η Ιδρύτρια της Αδελφότητάς μας Μαρία, κληροδότησε στο Τάγμα μας. Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει την έκδοση τεσσάρων Τόμων που περιέχουν παλαιότερες και νεότερες διδασκαλίες που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία μας.

Εάν ο "Χρόνος" επιτύχει τον μυστηριώδη ρόλο του επάνω μας, η Διδασκαλία μας θα πρέπει να είναι τώρα ήδη χαραγμένη στα κανάλια της μνήμης μας και η συνολική της "εικόνα" θα πρέπει να μας εμφανίζεται μέσα σε ένα πολύ καθαρότερο φως Κατανόησης.

Σας μιλώ για τον "Χρόνο" και θέλω να επιστήσω την προσοχή σας σε αυτόν τον Κοσμικό Νόμο, τον οποίο ο Άνθρωπος θα πρέπει πάντοτε να λαμβάνει υπόψη.

Μην έχετε αμφιβολία ότι η νοημοσύνη από μόνη της είναι ανεπαρκής για να πραγματοποιήσει την Μύηση ενός ανθρώπου, καθώς κάθε προσπάθεια του εγκεφάλου, απαιτεί μια λανθάνουσα ασυνείδητη και οικεία περίοδο εργασίας, μια περίοδο, της οποίας μόνος μορφοποιητής και διδάσκαλος είναι ο "Χρόνος", αν και χρόνος δεν υπάρχει!

Αδελφοί και Αδελφές μου, ευχόμαστε και σας προτρέπουμε

Να βιώνετε πάντοτε την χαρά μέσα σε βαθιά Ειρήνη, 

Να απολαμβάνετε την ύπαρξη και την ζωή με ακέραιη Συνείδηση, 

Να βιώνετε την Δύναμη που μας αποκαλύπτει τον σκοπό της υπάρξεως της ζωής μας επί της Γής, την οποία αποκαλούμε Αγάπη, και, 

Να φωτίζεστε από το νοητό εκείνο Φως που γεμίζει εμπιστοσύνη το ανθρώπινο πνεύμα, αφαιρώντας του κάθε φόβο και κάθε αμφιβολία για το μέλλον!

Ευχόμαστε σε Σας, στους αγαπημένους Σας και σε όλους τους συνανθρώπους μας, μια καλή, ευτυχισμένη και γόνιμη νέα χρονιά!

 

27 Δεκεμβρίου 2020,  Μ.Τ.  Є+

Εκ μέρους του Υπάτου Συμβουλίου της Αδελφότητας των Ιπποτών του Κρίνου και του Αετού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

    22. ΕΞΙ ΕΠΙΓΝΩΣΕΙΣ   (Για τον οξυδερκή και τον βραδύνου μαθητή)   I . "Ο οξυδερκής μαθητής είναι ένας ερευνητής.  Ακούει, α...

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ!